ALBA Synchrotron logotype

Aerial view of ALBA

Nou butlletí electrònic del Sincrotró ALBA 
Subscriu-te a la nostra newsletter per rebre les darreres novetats de l'ALBA, incloent notícies, experiments, articles tècnics i agenda. La newsletter s'envia cada dos mesos i està disponible en anglès, castellà i català.
Aerial view of ALBA

Estudiants de doctorat al Sincrotró ALBA 
El passat 5 d'octubre, els estudiants que realitzen el seu doctorat al Sincrotró ALBA van presentar l'estat dels seus projectes en àrees com l'aplicació de la llum de sincrotró i el desenvolupament dels acceleradors.
Pedro Duque at ALBA tunnel of accelerators

El ministre de Ciència Pedro Duque visita l'ALBA 

El 2 d'octubre, el ministre de Ciència Pedro Duque va visitar el Sincrotró ALBA juntament amb altres membres del Consell Rector. Van poder veure el túnel d'acceleradors i algunes de les línies de llum acompanyats per la directora, Caterina Biscari, i altres membres de direcció.
Accelerators tunnel at ALBA

Quina és l'energia del feix d'electrons de l'ALBA?  

En general, l'ALBA es presenta com una font de llum de sincrotró de 3GeV. El personal investigador de la divisió d'Acceleradors ha estat mesurant l'energia en cada període d'experiments durant els darrers 3 anys per verificar amb precisió els paràmetres d'energia del feix.

  EXPERIMENTS

Noves propietats del grafé per a l'espintrònica 
BL29-BOREAS


Un equip internacional de recerca ha descobert una nova propietat de les intercares de Grafé / material ferromagnètic: l'existència d'una interacció magnètica unidireccional, que és la responsable d'establir un caràcter quiral a les estructures de la paret del domini magnètic. Aquests resultats aplanen el camí per al desenvolupament de l'espintrònica, un camp emergent que permetrà satisfer les demandes dels sistemes d'emmagatzematge de dades d'alta densitat, baix consum d'energia i major velocitat.
BL29-BOREAS highlight figure
Buscant noves vacunes per a peixos de piscifactories 
BL01-MIRAS


Un grup d'investigadors ha desenvolupat un nou concepte de vacuna per a peixos de piscifactoria. Es tracta d'una nanopartícula administrada per via oral, més pràctica, més barata i menys estressant que les vacunes convencionals que s'injecten. L'equip ja ha verificat que aquestes nanopartícules estimulen una resposta immune. Ara analitzen a la línia de llum de l'ALBA què passa exactament dins de les cèl·lules a nivell molecular.
MIRAS highlight figure

  AGENDA

  MITJANS DE COMUNICACIÓ

  OFERTES DE FEINA


Segueix-nos!


Twitter  Instagram   Facebook   LinkedIn   Youtube   Flickr


L'ALBA és l'única font de llum de sincrotró a Espanya. És un complex d'acceleradors d'electrons per produir llum de sincrotró, que permet la visualització i l'anàlisi de la matèria i les seves propietats a nivell atòmic i molecular. En operació des de 2012, l'ALBA té vuit línies de llum i quatre més en construcció. Genera unes 6,000 hores de llum i rep més de 1,800 investigadors acadèmics i industrials cada any.

Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades                                              Generalitat de Catalunya - Empresa i Coneixement

Ets rebent aquest correu electrònic perquè està registrat a la nostra base de dades. En relació amb les dades personals, el seu tractament se sotmet a les previsions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades que es demanaran seran les mínimes necessàries i la base legal (legitimació) i finalitat de la seva recollida és el consentiment exprés; el seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció del CELLS i el Delegat de Protecció de dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals podran sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o, a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, de Cerdanyola del Vallès, indicant 'Ref. Protecció de dades '.