Oberta una nova convocatòria d'experiments 
Fins el 9 de setembre de 2019, els grups de recerca poden presentar les seves propostes d'experiments per realitzar en alguna de les línies de llum del Sincrotró ALBA. Aquests es duran a terme de gener a juny de 2020, excepte en el cas de la línia XALOC, que cobrirà tot l'any 2020. Un cop superada la viabilitat tècnica, les propostes són avaluades per un panell internacional format per experts en diferents àrees de recerca. Aquest panell elabora un rànquing de les propostes segons la seva excel·lència científica.  
El Sincrotró ALBA contracta sis joves 
El Sincrotró ALBA ha obtingut 6 subvencions per a la contractació laboral de personal tècnic i de gestió de l'R+D+i. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud des del 8 de juliol fins el 8 de setembre de 2019. És imprescindible estar en possessió del títol exigit i ser menor de 30 anys.

Congrés de transferència de tecnologia a l'ALBA

En el marc del projecte europeu TNSI-POCTEFA, el Sincrotró ALBA acollirà els dies 24 i 25 d'octubre de 2019 unes jornades dedicades a impulsar la innovació i la competitivitat tecnològica de la zona fronterera entre Espanya i França.

Més de 2.000 persones a l'ALBA Open Day 2019

La jornada de Portes Obertes del Sincrotró ALBA, celebrada el dissabte 29 de juny de 2019, va acollir a 2.425 visitants que van conèixer, de la mà del seu personal científic i tècnic, com funciona i quines aplicacions té la instal·lació científica. 

EXPERIMENTS

Més a prop dels catalitzadors intel·ligents per produir combustible    
BL24-CIRCE 

 
Investigadors de la Universitat Federal de Rio Grande do Sul al Brasil, en col·laboració amb la línia de llum CIRCE del Sincrotró ALBA, han analitzat amb detall el fort efecte d'interacció entre suport i metall en catalitzadors de nanopartícules de Cu-Ni suportades en òxid de ceri. Conèixer millor aquest efecte és essencial per desenvolupar catalitzadors intel·ligents, més selectius, estables i sostenibles. 
BL29-BOREAS highlight figure
Un sensor electro-òptic per detectar contaminants   
BL13-XALOC 

 
L'Institut IMDEA Nanociencia ha desenvolupat un polímer de coordinació per a la detecció química d'acetonitril amb una senzilla lectura electrònica i òptica. Les anàlisis s'han fet gràcies a les tècniques de llum de sincrotró de la línia de llum XALOC de l'ALBA i també de l'Advanced Light Source, sincrotró d'Estats Units. 
Identifiquen un cristall plàstic útil com a sistema de refrigeració sostenible    
BL04-MSPD 

 
Un grup de recerca internacional ha comprovat que el neopentilglicol és un bon candidat per substituir els materials tòxics i inflamables que s'usen en l'actualitat en la majoria de sistemes de refrigeració, aires condicionats o neveres. Part dels experiments s'han realitzat a la línia de llum MSPD del Sincrotró ALBA, dedicada a la difracció de pols amb raigs X a alta pressió i resolució. 
Nou catalitzador amb aplicacions industrials    
BL22-CLAESS 

 
L'Instituto de Tecnología Química ha creat un nou catalitzador estable a alta temperatura que podria tenir aplicacions industrials com la producció de propilè, un dels compostos químics més usats en el món. Per comprovar l'efectivitat de la zeolita es van dur a terme experiments d'absorció de raigs X a la línia de llum CLAESS del Sincrotró ALBA.  

AGENDA

ALS MITJANS

OFERTES DE FEINA

Data límit 
Posició 
19/08/2019
Investigador postdoctoral per a la línia de llum BOREAS


8/09/2019
6 places per a joves menors de 30 anys

  • Tècnic per al Laboratori de Biologia
  • Enginyer Mecànic/de projectes per a l'Oficina Tècnica
  • Enginyer de reforç per a la Secció d'Electrònica
  • Titulat universitari de reforç per a l'Oficina de Comunicació
  • Enginyer de reforç per a la secció de Sistemes de Control i Adquisició de dades
  • Enginyer Electrònic de reforç per a les fonts d'alt voltatge dels imants polsats d'injecció

Segueix-nos a les xarxes!


 Twitter Instagram Facebook LinkedIn Youtube Flickr 


L'ALBA és la font de llum de sincrotró a Espanya. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons que produeix llum de sincrotró per a visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular. En operació des del 2012, el Sincrotró ALBA té vuit línies de llum en marxa i quatre més en construcció. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró l'any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment.   

Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades                                    Generalitat de Catalunya - Empresa i Coneixement   

Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs registrat a la nostra base de dades. Les dades personals emmagatzemades estan subjectes a les disposicions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, del 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades demanades són les mínimes necessàries i estan recolzades per la base legal de CONSENTIMENT i amb l'únic propòsit de rebre per correu electrònic els números subsegüents d'aquest butlletí. El seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i les mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció de CELLS i el Delegat de Protecció de Dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals poden sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, Cerdanyola del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades".