Octubre 2019  -   Veure aquest correu al teu navegador        -     Veure versió en castellà    
 
La comunitat d'usuaris de sincrotró a Espanya es reuneix a l'ALBA 
El IX Congrés AUSE, la IV Reunió d'Usuaris de l'ALBA i dos seminaris sobre nanomagnetisme i catàlisi s'han celebrat al Sincrotró d'ALBA del 8 a l'11 d'octubre de 2019. Al voltant de 150 persones han participat als esdeveniments on s'han presentat resultats científics, el present i futur de l'ALBA, així com les capacitats dels usuaris espanyols a l'ESRF-EBS i l'European XFEL. 

3r Dia dedicat als estudiants de doctorat

El 7 d'octubre, 10 estudiants han presentat l'estat de les seves tesis doctorals, que tracten sobre un ampli ventall de camps relacionats amb la llum de sincrotró: biologia, propietats magnètiques dels materials, menjar funcional, tecnologia i disseny d'acceleradors, etc. Anna Mandziak, en el seu darrer any de tesi realitzada a la línia de llum CIRCE (PEEM), va ser distingida com el millor projecte. 
NCD-SWEET beamline detail

Més de 300 propostes d'experiment per al cicle 2020-I

La darrera convocatòria d'experiments ha assolit un nou rècord: s'han rebut 303 propostes (3.716 torns de 8 hores) per realitzar experiments entre gener i juny de 2020. El 51% de les propostes vénen d'institucions espanyoles, el 37% de centres europeus i el 12% d'altres països. L'àrea científica més sol·licitada ha estat la física de l'estat sòlid (ciència de materials, nanomaterials i propietats electròniques, magnetisme i materials quàntics). 

EXPERIMENTS

Efectes bioquímics de la radioteràpia basada en nanopartícules   
BL01-MIRAS 

 
La combinació de la radioteràpia i les nanopartícules pot augmentar l'eficàcia dels tractaments contra el càncer. Una recerca, dirigida pel Sincrotró ALBA i finançada pel projecte europeu NANOCANCER, ha analitzat l'impacte de diverses nanopartícules en tractaments de radioteràpia en cèl·lules tumorals de glioma.  
Analitzant l'oxidació topotàctica amb raigs X   
BL29-BOREAS 

 
En un projecte d'investigació col·laboratiu s'ha dut a terme espectroscòpia d'absorció de raigs X tous per revelar la transformació cristal·logràfica induïda per un camp elèctric entre la perovskita conductora SrFeO3−δ i la brownmillerita aïllant SrFeO2.5 a temperatura ambient. El mètode ofereix un nou enfocament per dissenyar nous materials funcionals amb resolució espacial submicromètrica. 
S'inicia el procés de muntatge de la línia de llum LOREA    
BL20-LOREA 

 
La novena línia de llum del Sincrotró ALBA arriba a l'últim pas abans de començar el període de proves: acoblar tots els instruments òptics. La línia de llum, cofinançada amb fons FEDER, oferirà la tècnica ARPES (espectroscòpia de fotoemissió d'angle resolt) a usuaris oficials a finals de 2020. 
Encapsulació gènica amb MOFs per a nous vectors de teràpia gènica    
BL09-MISTRAL 

 
Un equip de recerca internacional ha demostrat que les MOFs poden ser un mètode fàcil i eficient per transportar paquets de gens intactes i de gran mida per aplicar-se en teràpia gènica. L'estudi consta de l'encapsulació d'un paquet de gens en MOFs del tipus framework-8 d'imidazolat zeolític (ZIF-8). Han visualitzat en les cèl·lules aquestes partícules MOFs introduïdes i han pogut comprovar com els gens que transporten s’expressen dins la cèl·lula. 

AGENDA

ALS MITJANS

OFERTES DE FEINA


Segueix-nos a les xarxes!


 Twitter Instagram Facebook LinkedIn Youtube Flickr 


L'ALBA és la font de llum de sincrotró a Espanya. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons que produeix llum de sincrotró per a visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular. En operació des del 2012, el Sincrotró ALBA té vuit línies de llum en marxa i quatre més en construcció. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró l'any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment. 
   

Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades                                    Generalitat de Catalunya - Empresa i Coneixement

Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs registrat a la nostra base de dades. Les dades personals emmagatzemades estan subjectes a les disposicions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, del 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades demanades són les mínimes necessàries i estan recolzades per la base legal de CONSENTIMENT i amb l'únic propòsit de rebre per correu electrònic els números subsegüents d'aquest butlletí. El seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i les mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció de CELLS i el Delegat de Protecció de Dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals poden sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, Cerdanyola del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades".