Desembre 2019  -   Veure aquest correu al teu navegador        -     Veure versió en castellà    
 
Caterina Biscari, presidenta de LEAPS el 2020 
Més de 180 persones de tot Europa s'han reunit a la segona reunió plenària de la Lliga Europea de Fonts de Fotons basades en Acceleradors (LEAPS) celebrada el passat novembre al PSI (Suïssa). Durant l'esdeveniment, Helmut Dosch va lliurar el testimoni simbòlic de LEAPS a Caterina Biscari, que el rellevarà com a presidenta el gener de 2020.
L'alcaldessa de Barcelona visita el Sincrotró ALBA 
Acompanyada de Joan Subirats, regidor i director de l'àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, i de Marta Cruells, cap de Gabinet de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, Ada Colau va tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions i conèixer més sobre la ciència portada a terme a l'ALBA.

ALBA suma a la seva plantilla cinc persones a través del programa "Empleo Joven"

Durant dos anys, donaran suport a les àrees de comunicació, experiments, acceleradors i computació. 

Una imatge guanyadora per celebrar el Dia Internacional de la Llum

El fotògraf Sergio Ruiz guanya el Premi en la categoria de Tecnologia i Ciència del Concurs de Fotografia #IDL2019 amb una imatge a la línia de llum CIRCE del Sincrotró ALBA.  

EXPERIMENTS

Dents i ossos de cocodril enfront la llum del Sincrotró ALBA   
BL04-MSPD 

 
Mostres, tant de l’actual espècie del Nil com fòssils de fa uns 70 milions d’anys, han estat analitzats al Sincrotró ALBA. Aquests registres de vida dels cocodrils permeten obtenir informació de la seva biologia i evolució, des del Cretàcic fins a l’actualitat. L’estudi és una col·laboració entre la UAM, la UAH, l’ICV-CSIC i la UVic-UCC. 
Noves nanopartícules biocompatibles contra el càncer de mama   
BL11-NCD-SWEET 

 
Un equip d'investigació ha comprovat l'efectivitat d'unes noves nanopartícules basades en el polímer CHO/PA per alliberar de forma continuada un fàrmac contra el càncer de mama. Es tracta del 2n tipus de càncer que més incidència té a Espanya amb 33.307 casos nous el 2019. 
El movimient de les parets de domini magnètic, al descobert    
BL24-CIRCE 

 
Un equip de recerca ha revelat noves propietats de les parets de domini magnètic en moviment en nanofils cilíndrics ferromagnètics quan estan sotmesos a un corrent elèctric. Part dels experiments es van realitzar emprant la tècnica de l'"ombra" en microscòpia de fotoemissió de raigs X.
Revelat el mecanisme d'acció dels fàrmacs més usats contra la malària    
BL09-MISTRAL 

 
La quinolina ha estat un compost eficaç pels medicaments antipalúdics, tot i que ningú coneixia el seu mode d’acció in vivo. Un equip ha descobert el seu mecanisme en glòbuls vermells infectats de malària sota condicions gairebé natives, utilitzant tècniques de llum de sincrotró.

AGENDA

ALS MITJANS

EL NADAL JA HA ARRIBAT A L'ALBA!

No et perdis el nostre clip de Nadal!

Segueix-nos a les xarxes!


 Twitter Instagram Facebook LinkedIn Youtube Flickr 


L'ALBA és la font de llum de sincrotró a Espanya. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons que produeix llum de sincrotró per a visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular. En operació des del 2012, el Sincrotró ALBA té vuit línies de llum en marxa i quatre més en construcció. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró l'any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment. 
   

Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades                                    Generalitat de Catalunya - Empresa i Coneixement

Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs registrat a la nostra base de dades. Les dades personals emmagatzemades estan subjectes a les disposicions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, del 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades demanades són les mínimes necessàries i estan recolzades per la base legal de CONSENTIMENT i amb l'únic propòsit de rebre per correu electrònic els números subsegüents d'aquest butlletí. El seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i les mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció de CELLS i el Delegat de Protecció de Dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals poden sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, Cerdanyola del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades".