Felicitació de Nadal 2020 - Sincrotró ALBA 
Els nostres millors desitjos des de l'ALBA: per un any nou ple de llum. 

ALBA inicia el procés de renovació de les seves instal·lacions per fer el salt a la 4ª generació 
El Sincrotró ALBA ha rebut llum verda per començar a treballar el 2021 en el projecte ALBA II, un ambiciós programa que transformarà l'ALBA en un sincrotró de 4ª generació amb la renovació del seu accelerador i components i la construcció de noves línies de llum.

ALBA acull la 3ª Reunió Plenària de LEAPS


Més de 170 participants de tota Europa es van reunir virtualment per a la tercera Reunió Plenària de la Lliga Europea de Fonts de Fotons basades en Acceleradors (LEAPS). L'esdeveniment va estar organitzat pel Sincrotró ALBA, la directora del qual, Caterina Biscari, continuarà com a presidenta de LEAPS el 2021. 

Declaració d'ARIE sobre les necessitats de financiació de les RIs al pròxim Programa Horizon Europe

El Consell de les Infraestructures de Recerca Analítica a Europa (ARIE) vol atraure l'atenció cap a les necessitats de finançament de les Infraestructures de Recerca (RIs en anglès) al pròxim programa Horizon Europe (HE), i demanar una reassignació de part dels fons a programes dedicats a Infraestructures de Recerca. 
EXPERIMENTS 
La mosca tse-tse també podria salvar vides  
BL13-XALOC 
 
Per primera vegada, s'ha recreat al laboratori la molècula que permet a la mosca tse-tse alimentar-se de sang. És un potent però petit anticoagulant amb una unió forta i única a la trombina, l'enzim clau de la via de coagulació. L'estructura i el mecanisme d'acció d'aquesta molècula suggereix que també és una plataforma prometedora per dissenyar millors fàrmacs anticoagulants. 

Cap a cel·les solars orgàniques més eficients  
BL11-NCD-SWEET 
 
Les cel·les solars plàstiques estan compostes per dos materials: un polímer semiconductor i un altre compost acceptor d'electrons. Aquesta nova recerca presenta per primera vegada una metodologia experimental basada en nanocalorimetria que permet quantificar aquest grau de barreja de les cel·les solars, un coneixement fonamental per al disseny de dispositius més eficients i estables.
Ceràmica italiana estudiada en profunditat amb la llum d'ALBA   
BL04-MSPD 
 
Vidrats i decoracions de ceràmiques de Montelupo (Itàlia) dels segles XIV-XIX han sigut analitzats a través d’una sèrie de mesures de microdifracció de raigs X amb llum de sincrotró . Els experiments proporcionaran informació molt útil per reconstruir els processos tecnològics de la fabricació de la ceràmica.

Identificat el paper de la proteïna CCT en el control de la formació de la sinapsi immune  
BL09-MISTRAL 
 
Un nou estudi identifica el paper de la proteïna CCT, una xaperonina citosòlica, en la reorganització de l'esquelet cel·lular que acompanya la sinapsi immune. Aquest procés d'interacció entre limfòcits i cèl·lules presentadores d'antigen és necessari per a l'activació dels limfòcits i determina la intensitat de la resposta immune produïda. 
 AGENDA 
Conferència Caterina Biscari Universitat de Vic

 Veure ara: Caterina Biscari. 18/11/20. Webinar “El Sincrotró ALBA: com manipular els electrons per servir a la societat”

 ALS MITJANS 
 OFERTES DE FEINA 
 SEGUEIX-NOS 

Ja som més de 2.000 persones a Instagram! I tu, encara no ens segueixes?
   
Instagram feed

Twitter  Instagram  Facebook  LinkedIn  Youtube  Flickr

L'ALBA és la font de llum de sincrotró a Espanya. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons que produeix llum de sincrotró per a visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular. En operació des del 2012, el Sincrotró ALBA té vuit línies de llum en marxa i quatre més en construcció. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró l'any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment. 

           


Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs registrat a la nostra base de dades. Les dades personals emmagatzemades estan subjectes a les disposicions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, del 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades demanades són les mínimes necessàries i estan recolzades per la base legal de CONSENTIMENT i amb l'únic propòsit de rebre per correu electrònic els números subsegüents d'aquest butlletí. El seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i les mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció de CELLS i el Delegat de Protecció de Dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals poden sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, Cerdanyola del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades".