Gener 2021  -   Veure aquest correu al teu navegador navegador        -    Veure versió en castellà    

Fita aconseguida! Instal·lat l'ondulador de XAIRA 
Aquest és l'ondulador més llarg mai instal·lat al Sincrotró, amb una longitud magnètica de 2,3 meters i l'allotjament de 115 períodes magnètics. XAIRA és la nova línia de llum de microfocus, dedicada a experiments de Cristal·lografia Macromolecular. El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).  

Ampliat el termini per a que PIMEs sol·licitin temps de llum


Les petites i mitjanes empreses (PIMEs) poden sol·licitar fins al 30 de juny de 2021 temps de llum finançat en diferents instal·lacions europees de llum de sincrotró i làsers d'electrons lliures gràcies a el projecte EU CALIPSOplus.  

L'ALBA col·labora amb la UOC en un estudi sobre tecnologia WiFi en un entorn industrial

Un equip de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) fa la primera parametrització d'un model de propagació del senyal en les bandes mil·limètriques al Sincrotró ALBA. Es tracta del primer pas per implementar comunicacions sense fil d'altes prestacions en la indústria manufacturera. 

EXPERIMENTS

La llum de sincrotró desvela perquè es deterioren els vitralls modernistes  
BL04-MSPD 
 
Investigadors estudien els materials i els mètodes utilitzats en la producció dels esmalts en els vitralls del Modernisme Català, especialment en relació als mecanismes de degradació. Les dades obtingudes en la línia de llum MSPD del Sincrotró ALBA han tingut un paper important a l’hora de desxifrar l’estructura i composició dels materials que componen els esmalts emprats en els vitralls així com el seu estat de conservació, amb l’objectiu final de millorar la preservació d’aquest patrimoni cultural.

Un equip de Sant Joan de Déu estudia a l'ALBA la distròfia muscular  
BL09-MISTRAL 
 
La tecnologia disponible a la línia de llum MISTRAL del Sincrotró ALBA permet a un equip investigador de Sant Joan de Déu estudiar les alteracions subcel·lulars en pacients amb distròfia muscular, gràcies a la seva resolució espacial de 50nm.

Nou enfocament en la fabricació per làser d'electròdes per emmagatzematge d'energia a supercapacitors   
BL01-MIRAS  
 
Investigadors utilitzen, per primera vegada, una combinació de nanopartícules d'òxid de ceri i un precursor metall orgànic de manganès com a material de partida per a la síntesi d'un material híbrid. La tècnica de deposició per làser utilitzada va permetre la fabricació d'elèctrodes per supercapacitors d'alt rendiment.  

Descobreixen un nou material per a la gravació magnètica assistida per calor  
BL29-BOREAS 
 
S'ha trobat en un nou compost de Heusler basat en Rh altament anisotròpic un candidat ideal per a la gravació magnètica d'alta densitat assistida per calor. La línia de llum BOREAS ha estat clau en la caracterització d'aquest nou material investigant l'origen de la seva anisotropia magneto-cristal·lina. 

AGENDA

ALBA II Colloquium: Program and list of confirmed speakers
ALBA II Colloquium
Aquesta sèrie de col·loquis és un fòrum de discussió obert en el qual la comunitat d'usuaris i el personal d'ALBA, així com experts mundials d'altres sincrotrons i possibles usuaris futurs intercanvien experiències de les seves investigacions, debaten sobre les últimes novetats en la caracterització de materials en sincrotrons i discuteixen mètodes per comprendre la funcionalitat de sistemes complexos.

ALS MITJANS

OFERTES DE FEINA

 SEGUEIX-NOS 

Segueix-nos a les xarxes socials per estar al dia!
   
Instagram feed of ALBA

Twitter  Instagram  Facebook  LinkedIn  Youtube  Flickr

L'ALBA és la font de llum de sincrotró a Espanya. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons que produeix llum de sincrotró per a visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular. En operació des del 2012, el Sincrotró ALBA té vuit línies de llum en marxa i quatre més en construcció. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró l'any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment..

                                                


Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs registrat a la nostra base de dades. Les dades personals emmagatzemades estan subjectes a les disposicions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, del 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades demanades són les mínimes necessàries i estan recolzades per la base legal de CONSENTIMENT i amb l'únic propòsit de rebre per correu electrònic els números subsegüents d'aquest butlletí. El seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i les mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció de CELLS i el Delegat de Protecció de Dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals poden sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, Cerdanyola del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades".