Nou programa de visites virtuals

El Sincrotró ALBA posa en marxa un programa de visites en format virtual per tal de continuar la seva tasca de divulgació i donar a conèixer què és un sincrotró i per a què serveix. Les visites ja es poden reservar a través de la web de l’ALBA i estan dirigides a escoles, instituts, universitats, associacions i centres de recerca, entre d’altres.   
 
 

Projecte pan-europeu de 5,7 mil·lions € per estudiar l'origen cel·lular de les malalties

Els principals centres europeus de recerca en virologia, incloent-hi ALBA, pretenen demostrar com l'obtenció d'imatges de l'estructura interna completa de cèl·lules biològiques intactes proporciona informació valuosa per entendres les vies de malaltia dels virus i ajudar al desenvolupament de noves teràpies.  

NOTOS veu la primera llum

La desena línia de llum deL Sincrotró ALBA ha rebut els primers fotons. Les primeres hores de la posada a punt es van desenvolupar sense problemes, arribant a l'objectiu d'acondicionar el primer mirall amb 250mA. El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).


ALBA i Eurecat cooperen per impulsar la recerca en ciència de materials

Mitjançant aquest acord, ambdues institucions col·laboraran en projectes d’investigació i innovació basats en l’ús de la llum de sincrotró per desenvolupar aplicacions d’interès industrial.  

EXPERIMENTS

Control de la formació de "textures" en materials basats en perovskita per cel·les solars més eficients  
BL11-NCD-SWEET  
 

Un equip científic ha demostrat que la incorporació de Br en capes fines policristal·lines de triiodur de CsPbI3, modifica l'estructura cristal·lina canviant la simetria de la xarxa. Això, al seu torn, controla la formació de diferents textures energèticament afavorides en la capa fina. 

Identificada una diana farmacològica que podria inhibir el transport de virus en les cèl·lules  
BL13-XALOC  
 
Un projecte del CSIC revela un nou lloc farmacològic de la proteïna que forma part de les carreteres que transporten els virus i els propaguen en les cèl·lules infectades.  La seva troballa, gràcies a l'ús d'un nou compost natural procedent de cianobacteris, obre la porta a nous fàrmacs contra les infeccions virals o el càncer.
Contaminació per cadmi en cultivos de arroz: nuevos descubrimientos sobre su movilidad en las plantas   
BL22-CLAESS 
 
El cadmi és un metall pesant, considerat un dels elements més tòxics al qual els humans podem estar exposats. Un estudi recent ha identificat els processos que controlen la mobilitat del cadmi en sistemes sòl-planta d’arròs.

Creació i observació de hopfions en sistemes multicapa magnètics   
BL09-MISTRAL 
 

La combinació d’imatges magnètiques procedents de microscòpia de raigs X i PEEM recolzades en simulacions micromagnètiques indica l’existència de quasipartícules magnètiques de Hopfió magnètic en multicapes magnètiques


AGENDA

ALBA II Colloquium

ALBA II Colloquium
The ALBA II Colloquium series is an open discussion forum in which our user community, ALBA staff, world experts in synchrotron research, and potential future users exchange experiences in their research, show the current frontier in synchrotron-based characterization, and discuss methods to understand the functionality of complex systems. 

Pròxima sessió

EN LOS MEDIOS

OFERTES DE FEINA

 Data límit  Lloc de feina 
18/04/2021
Engineering - Vacuum Engineer
25/04/2021
Engineering - Project Engineer
 10é ANIVERSARI D'ALBA 

ALBA: 10 ANYS IL·LUMINANT EL DESCONEGUT
Consulta els materials desenvolupats per la celebració del 10é aniversari d'ALBA 

FULLETÓ


VÍDEO Què és el Sincrotró ALBA?

INFOGRAFIA


VÍDEO Breu història del Sincrotró ALBA


Segueix-nos!


Twitter   Instagram   Facebook   LinkedIn   Youtube   Flickr 


L'ALBA és la font de llum de sincrotró a Espanya. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons que produeix llum de sincrotró per a visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular. En operació des del 2012, el Sincrotró ALBA té vuit línies de llum en marxa i quatre més en construcció. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró l'any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment..

                                                


Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs registrat a la nostra base de dades. Les dades personals emmagatzemades estan subjectes a les disposicions del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament i del Consell, del 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la resta de normativa aplicable. Les dades demanades són les mínimes necessàries i estan recolzades per la base legal de CONSENTIMENT i amb l'únic propòsit de rebre per correu electrònic els números subsegüents d'aquest butlletí. El seu tractament es realitzarà d'acord amb els procediments específics dissenyats pel CELLS en funció de l'anàlisi de riscos i les mesures de seguretat aplicables als mateixos, que es recullen en el corresponent Registre d'Activitats. La responsable del tractament de les dades personals és la Direcció de CELLS i el Delegat de Protecció de Dades és la persona que exerceix la Subdirecció del CELLS. Els titulars de les dades personals poden sol·licitar l'accés als mateixos, així com la seva rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició al seu tractament mitjançant un escrit adreçat al delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cells.es o a l'adreça postal Carrer de la Llum, 2-26. 08290, Cerdanyola del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades".